Verkocht

Albertus Perkstraat 82

Hilversum
€ 1.750.000,- k.k.
Plan bezichtiging
gallery-0
Bekijk meer
gallery-1
Bekijk meer
gallery-2
Bekijk meer
gallery-3
Bekijk meer
gallery-4
Bekijk meer
gallery-5
Bekijk meer
gallery-6
Bekijk meer
gallery-7
Bekijk meer
gallery-8
Bekijk meer
gallery-9
Bekijk meer
gallery-10
Bekijk meer
gallery-11
Bekijk meer
gallery-12
Bekijk meer
gallery-13
Bekijk meer
gallery-14
Bekijk meer
gallery-15
Bekijk meer
gallery-16
Bekijk meer
gallery-17
Bekijk meer
gallery-18
Bekijk meer
gallery-19
Bekijk meer
gallery-20
Bekijk meer
gallery-21
Bekijk meer
gallery-22
Bekijk meer
gallery-23
Bekijk meer
gallery-24
Bekijk meer
gallery-25
Bekijk meer
gallery-26
Bekijk meer
gallery-27
Bekijk meer
gallery-28
Bekijk meer
gallery-29
Bekijk meer

Omschrijving

In de fantastische villawijk ‘De Boomberg’ , zowel op loopafstand van het centrum van Hilversum als van het recreatiegebied Het Corversbos, ligt deze moderne en royale vrijstaande villa.
Een villa met een uitgesproken architectuur, toegerust met alles om prettig te wonen, maar ook om te werken en te ontspannen.

De zeer royale tuin is ca. 3.000 m² groot en is zeer zonnig gelegen.

Dit is een villa voor hen die liefde hebben voor moderne architectuur en kunst.
De entree naar de villa loopt via een oprijlaantje van ca. 60 m, waarbij de villa zelf een rustige en vrije ligging heeft op afstand van de straat.
De entree-laan (met voldoende ruimte om te parkeren) eindigt op een soort entree-bordes met een door het gehele blok doorlopende muur, die ’s avonds wordt aangelicht.
Een strakke matglazen luifel accentueert de voordeur.

De opzet van de villa is geïnspireerd op de in Nederland ontwikkelde stijl van de Nieuwe Zakelijkheid (rond 1930, architecten als Oud, Rietveld of Duiker).
Het bouwblok is een duidelijk vierkant van ca. 12,5 x 12,5 m, waarbij alle hoeken ‘open’ zijn (hoekramen) ; alle ramen zijn 2,4 m hoog en lopen tot aan de vloer, waarbij overvloedig daglicht toetreedt en een intensieve relatie met de tuin en terrassen ontstaat.

In het interieur vindt men een aantal speciaal voor de villa ontworpen en gefabriceerde elementen, zoals de natuurstenen vloer met door alle ruimten doorlopende motieven in marmer en zwart graniet.
Op de begane grond is een extra hoog plafond op ca. 3 m toegepast, overige verdiepingen een plafond op 2,6 m.
Alle binnendeuren zijn door een meubelmaker vervaardigd met een patroon van matglazen vlakken (beetje Japans ornament) en donkere kozijnen als geabstraheerde mini-kolommen.

Het woongedeelte (totaal ca 88 m2) op de begane grond is niet één grote ongearticuleerde ruimte, maar is opgebouwd uit een drietal woonhoeken (respectievelijk 36, 27 en 25 m2) die door schuifdeuren met elkaar in verbinding staan.
Eén van die woonhoeken is ingericht als bibliotheek met een voor die ruimte ontworpen U-vormige boekenkast-wand en een openhaard tegen een hoge wand-lambrizering (alles in kersenhout), waarbij lampornamenten zijn geïntegreerd.
Een andere woonhoek is ook uitermate geschikt als werk- en/of kantoorruimte, zelfstandig bereikbaar vanuit de centrale hal.

Daarnaast een eveneens in kersenhout uitgevoerde keuken met geïntegreerde granieten eettafel; een schuifdeur geeft toegang tot een aparte eetkamer voorzien van een kersenhouten parketvloer (binnen het natuurstenen kader).

De centrale hal loopt over twee verdiepingen waarbij via een glazen pui vanaf een ruim dakterras (35 m2) veel daglicht binnenstroomt.

Op de eerste verdieping liggen drie ruime slaapkamers en twee badkamers (met toilet), alles rondom een L-vormige rondloop in de centrale hal met een bijzondere in RVS en houten (vleugel)-profielen uitgevoerde balustrade.
Alle slaapkamers op deze verdieping zijn voorzien van airco.
Twee slaapkamers grenzen aan het ruime dakterras.

De villa is voorzien van een souterrain onder het gehele bouwblok, eveneens bereikbaar via de centrale hal.
Twee kamers hebben hier daglicht-toetreding en zijn geschikt als werkruimte, kantoor, slaap- en/of logeerkamer; één ruime kamer heeft via twee openslaande deuren toegang tot de achtertuin.
Naast een ruime en diepe garage ( plaats voor twee auto’s) is er nog een inpandige ruimte die bedoeld is als fitness-ruimte en mogelijke inbouw van een sauna en een ruime geklimatiseerde wijnkamer.

Het gehele pand is gerealiseerd met eerste klas en duurzame materialen, is volledig geïsoleerd, alle verdiepingen voorzien van vloerverwarming.
Aan zuid- en westgevel zijn in totaal drie zonneschermen aangebracht, de villa is voorzien van een alarminstallatie.

Indeling:
– begane grond : entree, ruim toilet, centrale hal (spil van de villa), drie woonhoeken/kamers waaronder bibliotheek en werkkamer, eetkamer , luxe in kersenhout uitgevoerde keuken met recent vernieuwde inbouwapparatuur.
– 1e verdieping : overloop met vide, drie slaapkamers (met airco) , twee badkamers met toilet, douche en bad, hoofdslaapkamer met twee inloop/garderobekasten.
– souterrain : twee slaap- en/of kantoorruimten (met daglicht en doorloop naar tuin), badkamer met toilet en douche, fitnessruimte met mogelijke inbouw van sauna en jacuzzi, dubbele inpandige garage met elektrisch bedienbare deur, cv-ruimte, geklimatiseerde wijnkamer.

Kenmerken

Type woning
Woonhuis
Perceeloppervlakte
3.133 m2
Woonoppervlakte
380 m2
Energielabel
D
Aantal slaapkamers
6
Bouwjaar
1994

Bezichtiging
aanvragen?

Vraag aan