Terug naar de resultaten
Verkocht
Dorpsstraat 50 in Nigtevecht 1393 NJ

Dorpsstraat 50

1393 NJ Nigtevecht
€ 775.000,- k.k.

Omschrijving

Een unieke kans om op 15 minuten van Amsterdam te wonen, aan het water, met de boot voor de deur en in het monumentale dorpscentrum van Nigtevecht, behorende tot de Gemeente Stichtse Vecht.

Dit prachtige bouwperceel van 555 m², met een groot terras aan de Vecht van 13 meter op het zuidwesten, biedt meerdere mogelijkheden tot invulling van woon -en leefgenot.

De huidige...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Een unieke kans om op 15 minuten van Amsterdam te wonen, aan het water, met de boot voor de deur en in het monumentale dorpscentrum van Nigtevecht, behorende tot de Gemeente Stichtse Vecht.

Dit prachtige bouwperceel van 555 m², met een groot terras aan de Vecht van 13 meter op het zuidwesten, biedt meerdere mogelijkheden tot invulling van woon -en leefgenot.

De huidige bebouwing bestaat uit een woning (voorheen dienstwoning/winkel) met daarachter een voormalige smederij/werkplaats (bedrijfsruimte). 

Het perceel is circa 42 meter diep, met een gemiddelde breedte van 13 meter, en heeft een eigen inrit aan de straatzijde en ruime aanlegsteiger op het zuidwesten aan de Vecht. 

De gemeente Stichtse Vecht, waar Nigtevecht onderdeel van uitmaakt, heeft voor de voormalige winkel, gelegen aan de voorzijde van het perceel, een omgevingsvergunning verleend, voor omzetting van de bestemming Detailhandel, naar de bestemming Wonen.

Daarnaast heeft de gemeente Stichtse Vecht schriftelijk aangegeven, op basis van een zogenaamd “Voor Overleg Plan”, niet afwijzend te staan tegenover de bouw van een tweede (vrijstaand) woonhuis aan de achterzijde (Vechtzijde) van het perceel, op een deel van de locatie waar nu de werkplaats staat. Voor de bouw van dit tweede (vrijstaande) woonhuis moet een aanvraag voor een omgevingsvergunning worden ingediend. Deze aanvraag zou kunnen gebeuren op basis van het reeds in bezit zijnde “Voor Overleg Plan”. Het hierdoor laten vervallen van de Bedrijfsbestemming en de omzetting in bestemming Wonen is wenselijk voor de gemeente Stichtse Vecht.

Het dorp Nigtevecht heeft diverse voorzieningen te bieden, zoals twee basisscholen, sportclubs, een kleine supermarkt, een eetcafé met terras aan de Vecht, een bakker en een dorpshuis. Verder wordt er veel aan verenigingsleven gedaan.
 
Doordat Nigtevecht onder de rook ligt van Amsterdam, is het per auto, trein/metro (Weesp/Abcoude/Gaasperplas) en fiets makkelijk te bereiken. Ook een goede uitvalsbasis voor Utrecht. Halverwege 2018 wordt de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geopend, wat een geweldige extra aanwinst is voor het zowel zakelijk, als recreatief bereiken van Nigtevecht, vanuit Amsterdam-Zuidoost (AMC) en omliggende gemeentes. 

Voor de watersporters ligt de Vecht letterlijk voor de deur. Een tocht over de rivier naar het noorden brengt je via Weesp en Muiden bij het IJsselmeer; naar het zuiden, langs de vele statige buitenplaatsen bij o.a. Vreeland, Loenen en Breukelen, uiteindelijk in Utrecht. Bij Nigtevecht bevindt zich tevens een rechtstreekse aansluiting op het Amsterdam-Rijnkanaal met z’n vele mogelijkheden. 

Deze kavel biedt de gelegenheid tot realisatie van een bouwplan in landelijk Nigtevecht aan de Vecht, met de stad en een prachtig polderlandschap binnen handbereik. 

De regelgeving met betrekking tot de bebouwing is opvraagbaar bij de gemeente Stichtse Vecht en via Ruimtelijkeplannen.nl
Overdracht Status Verkocht Prijs € 775.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht en aan vaarwater Indeling Perceeloppervlakte 555 m² Kadasteroppervlakte 555 m² Kadastrale gegevens Gemeente Nigtevecht Sectie A Perceelnummer 1201 Oppervlakte 555 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Dorpsstraat 50, 1393 NJ Nigtevecht

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.